Specialiseret juridisk rådgivning på højeste faglige niveau.
Kontakt advokat Monica Kromann på 8618 1102 eller send en e-mail

Spørgsmål:

Dækker det blå sygesikringskort skader på skiferien?

 

 

Kære Monica Kromann

 

Jeg har et spørgsmål vedrørende det blå EU-sygesikringskorts dækningsområde, som jeg håber, at du vil besvare i din juridiske brevkasse.

 

Jeg skal i vinterferien på skiferie med min familie, og i denne forbindelse er vi kommet i tvivl om, hvorvidt det blå EU-sygesikringskort dækker alle skaderne på skiferien eller om det er nødvendigt at tegne en rejseforsikring?

 

Med venlig hilsen

Skiløberen

 

 


Svar:

Kære skiløber

 

Mange danskere tager hvert år på skiferie, og selvom de fleste skiferier går til destinationer inden for EU, er det ikke alt, det blå EU-sygesikringskort dækker. Hvis ikke man er klar over dette på forhånd og har sørget for at tegne en dækkende rejseforsikring, kan det blive en dyr fornøjelse, hvis man pludselig for brug for hjælp på pisten.

 

Det blå sygesikringskort giver adgang til behandling på samme vilkår som borgerne i det pågældende EU-land. Dette betyder, at hvis borgerne i det pågældende EU-land selv skal betale en del af behandlingen, vil man som turist også selv skulle afholde disse udgifter, medmindre man har en privattegnet rejseforsikring, der dækker den pågældende egenbetaling. Det blå EU-sygesikringskort dækker heller ikke hjemrejse, hvis man skulle få brug for specialtransport, hvilket kan være en stor omkostning.

 

Hvis I har en privattegnet årsrejseforsikring, skal I være opmærksom på, om denne dækker skader, der sker på ski. Dette vil fremgå af forsikringsbetingelserne i forsikringsaftalen. Hos nogle forsikringsselskaber skal man nemlig betale ekstra for at udvide sin årsrejseforsikring, således at denne også dækker skiferien. Den udvidede dækning kan, afhængig af selskabets betingelser, opsiges igen, når man er kommet hjem fra skiferie.

 

Hvis man tegner rejseforsikring fra rejse til rejse, er det vigtigt at oplyse forsikringsselskabet om, at man skulle bruge forsikringen til en skiferie, således at man er sikker på, at den tegnede rejseforsikring dækker skader på ski.

 

Under alle omstændigheder er det vigtigt at være opmærksom på risikoen, hvis man bevæger sig off-pist på skiferien, idet de fleste rejseforsikringer ikke dækker skader, der sker off-pist.

 

Udover at have styr på rejseforsikringen er det også en god ide at have tegnet en ulykkesforsikring forud for skiferien. En ulykkesforsikring kan dække, hvis du kommer så voldsomt til skade på skiferien, at du efterfølgende får varigt mén som følge af skaden, eller hvis du får brug for at modtage behandling ved for eksempel fysioterapeut eller kiropraktor, når du er hjemme igen.

 

I nogle ulykkesforsikringsbetingelser er skisport kategoriseret som ”farlig sport”, hvilket betyder, at ulykkesforsikringen ikke dækker skader sket på ski. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, om ulykker på skiferie er omfattet af den tegnede ulykkesforsikring.

 

Det kan desuden være fornuftigt at tjekke op på, om man har en ansvarsforsikring via sin indboforsikring, som dækker ansvar for skader forvoldt på skiferien. Dette vil betyde, at man er ansvarsforsikret, hvis man er ansvarlig for at andre kommer til skade.

 

Svarene på ovenstående kan som regel findes i forsikringsbetingelserne for de forsikringsaftaler, som man har tegnet. Man kan bede sit forsikringsselskab om en kopi af de gældende forsikringsbetingelser, hvis ikke man selv er i besiddelse heraf.

 

Forud for skiferien er det således en god ide at tjekke op på sine forsikringer for at være sikker på, at man har sikret sig selv bedst muligt, hvis uheldet er ude. Man kan eventuelt søge juridisk rådgivning eller kontakte sit forsikringsselskab, hvis man er i tvivl om, om man er dækket på skiferien.

 

Jeg håber, at dette var svar på dit spørgsmål, og jeg ønsker din familie en god skiferie.

 

Med venlig hilsen

Monica Kromann

Advokat (H)

mk@advokatkromann.dk

 

Danske Familieadvokater Advokatkodeks Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater

  Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, samt til statistiske formål.