Specialiseret juridisk rådgivning på højeste faglige niveau.
Kontakt advokat Monica Kromann på 8618 1102 eller send en e-mail

Kromanns juridiske brevkasse

Ønsker du svar på et spørgsmål,  som må offentliggøres i juridisk brevkasse - evt. i anonymiseret form -  så send mig en mail på mk@advokatkromann.dk og er du heldig, vil du ugen efter kunne læse svaret i avisen.

Du finder svar på alle publicerede og stillede spørgsmål her i brevkassen.

Vær opmærksom på, at brevkasse indlæg- og svar ikke kan erstatte juridisk rådgivning. Læs mere om det ved at klikke her.

God fornøjelse med læsningen!

Spørgsmål:

Kan jeg komme til at hæfte for min kærestes gæld?

Kære Monica Kromann

Min kæreste og jeg ønsker at flytte sammen.

Vi ønsker ikke at blive gift. Vi har begge børn fra tidligere ægteskaber, men ingen fællesbørn, og heller ikke fælles økonomi.

Problemet er, at min kæreste har en del gæld, mens jeg har formue. Mit spørgsmål er derfor, om jeg på noget tidspunkt vil kunne komme til at hæfte for min kærestes gæld?

Jeg håber, at du vil besvare mit spørgsmål, for min kæreste ønsker ikke at skade min økonomi.

Jeg ser frem til at læse dit svar.

På forhånd tak!

 

Med venlig hilsen

 

Annika


Svar:

Kære Annika

Tak for dit spørgsmål til min juridiske brevkasse, som jeg vil besvare i det følgende.

Det korte svar på dit spørgsmål er, at du ikke kommer til at hæfte for din kærestes gæld, blot fordi I flytter sammen. I tilfælde af, at I bliver gift, hæfter du heller ikke uden videre for din ægtefælles gæld.

Udgangspunktet er, at I hæfter for jeres egen gæld. Dette gælder både før, under og efter, at I har boet sammen.

Du hæfter kun for din kærestes gæld, hvis du skriver under på en kautionserklæring eller på anden måde udtrykkeligt påtager dig at medhæfte.

Hvis I ejer – eller kommer til at eje – for eksempel fast ejendom sammen, vil din kærestes kreditorer kunne foretage udlæg i hans andel af ejendommen, og på denne måde vil din kærestes gæld kunne få betydning for din økonomi.

Såfremt du ejer værdifuldt indbo, vil det desuden være min anbefaling, at du sikrer dig bevis for, at du kan dokumentere ejerforholdet.

Afslutningsvist vil jeg bemærke, at det er nødvendigt at oprette et testamente i tilfælde af, at du og din kæreste ønsker, at I som samlevende skal arve efter hinanden.

Du oplyser, at I begge har børn fra tidligere ægteskaber. Jeres børn vil derfor – medmindre I opretter et testamente – arve alt efter jer.

Ugifte samlevende har ingen legal arveret efter hinanden, hvilket betyder, at det er nødvendigt at oprette et testamente, såfremt man vil sikre sin samlever bedst muligt.

Jeg håber, at ovenstående besvarede dit spørgsmål. Såfremt du har brug for rådgivning eller har yderligere spørgsmål, vil jeg anbefale dig at kontakte en advokat med speciale i familieret. Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte KROMANN advokatfirma for bistand i forbindelse hermed.

 

Det er muligt at læse flere af mine brevkasseindlæg om familie – og arveretligeemner på min hjemmeside: www.advokatkromann.dk/brevkasse.

 

Med venlig hilsen

 

Monica Kromann

Advokat (H)

mk@advokatkromann.dk  

Danske Familieadvokater Advokatkodeks Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater

  Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, samt til statistiske formål.