Specialiseret juridisk rådgivning på højeste faglige niveau.
Kontakt advokat Monica Kromann på 8618 1102 eller send en e-mail

Kromanns juridiske brevkasse

Ønsker du svar på et spørgsmål,  som må offentliggøres i juridisk brevkasse - evt. i anonymiseret form -  så send mig en mail på mk@advokatkromann.dk og er du heldig, vil du ugen efter kunne læse svaret i avisen.

Du finder svar på alle publicerede og stillede spørgsmål her i brevkassen.

Vær opmærksom på, at brevkasse indlæg- og svar ikke kan erstatte juridisk rådgivning. Læs mere om det ved at klikke her.

God fornøjelse med læsningen!

Spørgsmål:

Hvordan sikrer jeg, at mine begravelsesønsker bliver fulgt?

Kære Monica Kromann

Jeg er oppe i årene og desværre for nylig blevet ramt af sygdom, hvilket har fået mig til at tænke over, hvad der skal ske den dag, jeg ikke er her mere.

Mit spørgsmål er, hvordan tilkendegiver jeg bedst mine begravelsesønsker? Jeg har snakket lidt med mine nærmeste om mine ønsker, men jeg ønsker at være sikker på, at de ikke bliver i tvivl om det mindste.

Jeg har overvejet, om jeg bør oprette et testamente for at nedskrive mine ønsker til begravelse? Jeg er dog i tvivl om, det er nødvendigt at oprette et testamente, eller om det kan gøres på en anden måde?

Jeg håber, at du vil besvare mit spørgsmål.

 

Med venlig hilsen

Jørgen


Svar:

Kære Jørgen

Tak for dit spørgsmål til min juridiske brevkasse som jeg vil bevare i det følgende.

Det er min anbefaling, at du ikke nedskriver dine begravelsesønsker i et testamente. Dette skyldes, at et testamente oftest først fremkommer efter at begravelsen har fundet sted.

Det vil i stedet for være min anbefaling, at du opretter en erklæring om dine begravelsesønsker i et særskilt dokument. På denne måde sikrer du, at dine begravelsesønsker bliver fundet, før at begravelsen finder sted og dermed også blive mødekommet.

I erklæringen kan du blandt andet tilkendegive, om du vil begraves eller brændes, og hvor begravelsen skal finde sted, ligesom du kan tilkendegive øvrige specifikke ønsker til begravelsen, såfremt du har særlige begravelsesønsker.

Jeg vil opfordre dig til at bevare erklæringen sammen med dine private papirer og samtidig udlevere en kopi til din nærmeste familie eller tætteste ven. På denne måde kan du sikre, at dine ønsker faktisk bliver fundet inden begravelsen, og at dine nærmeste bliver bekendte med dine ønsker.

Jeg vil desuden opfordre dig til at lave et testamente i tilfælde af, at du har ønsker i forbindelse med arv. Ved at oprette et

testamente kan du sikre dig, at arven efter dig fordeles efter dine ønsker.

Jeg håber, at ovenstående besvarede dit spørgsmål. Såfremt du har brug for rådgivning i forbindelse med oprettelse af en erklæring med begravelsesønsker eller et testamente, eller såfremt du har yderligere spørgsmål, vil jeg anbefale dig at kontakte en advokat med speciale i arveret. Du er naturligvis velkommen til at kontakte KROMANN advokatfirma for bistand i forbindelse hermed.

Det er muligt at læse flere af mine brevkasseindlæg om familie- og arveretlige emner på min hjemmeside: www.advokatkromann.dk/brevkasse.

 

Med venlig hilsen

 

Monica Kromann

Advokat (H)

mk@advokatkromann.dk

Danske Familieadvokater Advokatkodeks Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater

  Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, samt til statistiske formål.