Specialiseret juridisk rådgivning på højeste faglige niveau.
Kontakt advokat Monica Kromann på 8618 1102 eller send en e-mail

Ægtepagt

En ægtepagt er en skriftlig aftale mellem ægtefæller, som fastslår hvilke aktiver, der ikke skal deles ved skilsmisse og død. En ægtepagt sikrer således, at I hver især kan beholde de værdier, der er omfattet af ægtepagten uden at skulle dele disse med den anden ægtefælle ved skilsmisse eller ved død. 

Det kan også være relevant at oprette en ægtepagt, hvis en af jer har en stor gæld. Her kan den af jer, der ikke har gæld, nemlig risikere, at skulle aflevere halvdelen af sin formue til den anden ægtefælles kreditorer ved død. Det kan betyde, at den efterlevende ægtefælle ikke har råd til at blive boende i jeres fælles hjem.

Skal I skilles, gælder det samme. Dermed kan den ene ægtefælle risikere at komme ud af jeres ægteskab med gæld frem for værdier, selvom gælden er stiftet af den anden ægtefælle. Det er derfor en god ide at sikre værdierne i forhold til kreditorerne, så din ægtefælle ikke kommer til at betale dine gældsposter.

Det er ikke muligt at oprette en ægtepagt på egen hånd, der skal være enighed imellem ægtefæller om, at det er den løsning, I ønsker. På den måde sikrer I, at jeres ejendele fordeles, som I ønsker, selvom I går gennem en skilsmisse.

Aftalen skal underskrives af jer begge og tinglyses for at få virkning.

Hvad kan jeg hjælpe Jer med?

Jeg kan hjælpe dig med at oprette og tinglyse jeres ægtepagt, samt skræddersy en løsning for jer bestående af en ægtepagt og et testamente.

Kontakt mig på 8618 1102 for en uforpligtende snak om jeres muligheder.

 

Danske Familieadvokater Advokatkodeks Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater

  Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, samt til statistiske formål.