Cookie indstillinger
Specialiseret juridisk rådgivning på højeste faglige niveau.
Kontakt advokat Monica Kromann på 8618 1102 eller send en e-mail

Samejeoverenskomst

KontaktKROMANN advokatfirma

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål om Samejeoverenskomst

RING8618 1102 eller Send en e-mail

Samejeoverenskomst

Hvis du og din partner ikke er gift, skal I være opmærksomme på, at I i modsætning til gifte par, ikke er dækket ind under nogen regler. For at sikre hinanden, er I derfor nødt til at oprette nogle dokumenter. For eksempel et testamente eller en samejeoverenskomst, hvori I bestemmer hvorledes delingen af jeres bolig skal ske. 

Hvis I ikke har en samejeoverenskomst og dermed ikke har skrevet noget ned, må I selv nå til enighed, hvis I ikke længere ønsker at eje boligen sammen. Det betyder, at I kan hænge på det fælles boligkøb i mange år, da det kan være svært at komme ud af et sameje, hvis man ikke kan blive enige om at sætte ejendommen til salg, eller blive enige om hvorledes salget skal foregå. 

En samejeoverenskomst regulerer, hvordan man kommer ud af et sameje. Det kan enten være ved, at boligen sælges eller ved, at den ene part overtager boligen. I begge tilfælde skal der i kontrakten tages højde for, hvordan dette skal foregå. I forbindelse med et salg kan det eksempelvis være skrevet ind i kontrakten, at to uvildige ejendomsmæglere skal vurdere ejendommens værdi.  

Samejeoverenskomsten er også god at have i de tilfælde, hvor den ene part har erlagt flere midler end den anden, da boligen blev købt. Uden en samejeoverenskomst skal man nemlig dele overskuddet ligeligt i forbindelse med et salg. 

Det er derfor altid en god idé at oprette en samejeoverenskomst, uanset om man erhverver en bolig med sin samlever, familie eller venner for kun på denne måde undgås fremtidige konflikter, hvis samejet på et tidspunkt skal ophøre.

Du er altid velkommen til at kontakte mig på telefon 8618 1102 for en uforpligtende drøftelse af dine muligheder for at sikre dig selv, din samlever og eventuelle børn.

 

Danske Familieadvokater Advokatkodeks Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater