Specialiseret juridisk rådgivning på højeste faglige niveau.
Kontakt advokat Monica Kromann på 8618 1102 eller send en e-mail

Frivillig anbringelse

Hvad indebærer en tvangsanbringelse? Hvad er dine rettigheder som forælder til et anbragt barn? Hvor kan dit barn blive anbragt? Samvær med dit anbragte barn Frivillig anbringelse Hjemgivelse af dit barn

En frivillig anbringelse udenfor hjemmet er en af de hjælpeforanstaltninger, som kommunen benytter til at hjælpe dit barn. Kommunen foreslår en frivillig anbringelse, hvis de vurderer, at det er den foranstaltning, der vil være bedst for dit barn. Det er dog et krav for at der kan ske en frivillig anbringelse, at du som forælder - og forældremyndighedsindehaver - giver dit samtykke til anbringelsen. Anbringelsen vil derfor ske i samarbejde mellem dig og kommunen. 

Inden der kan ske en frivillig anbringelse, skal både du og dit barn høres. Hvis dit barn er over 15 år, skal dit barn også give sit samtykke til anbringelsen. Hvis du i samarbejde med kommunen beslutter, at der skal ske frivillig anbringelse af dit barn, skal der laves en handleplan ved anbringelsen, således du er bekendt med årsager til anbringelsen og ikke mindst formålet med anbringelsen. 

Betingelserne for en frivillig anbringelse er:

  • det har væsentlig betydning for barnet eller den unges særlige behov for støtte, og

  • støtten til barnet eller den unge kan bedst gives under ophold udenfor hjemmet.

Du skal ikke føle dig forpligtet til at samtykke til en frivillig anbringelse. Du skal kun give dit samtykke til anbringelsen, hvis du selv mener, at det er den bedste løsning for dit barn. 

Hvis du allerede har givet dit samtykke til en frivillig anbringelse, og du fortryder eller ikke længere mener, at det er den bedste løsning for dit barn, kan du trække dit samtykke tilbage. Hvis kommunen fortsat mener, at dit barn skal være anbragt udenfor hjemmet, vil sagen skulle afgøres af Børn og Ungeudvalget. 

Du er altid velkommen til at kontakte mig på mk@advokatkromann.dk eller 86181102, hvis du er usikker på, om du skal gå med til en frivillig anbringelse, og jeg vil kunne hjælpe dig med at vurdere, om det er det bedste for netop dig og dit barn.

 

Danske Familieadvokater Advokatkodeks Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater

  Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, samt til statistiske formål.