Cookie indstillinger
Specialiseret juridisk rådgivning på højeste faglige niveau.
Kontakt advokat Monica Kromann på 8618 1102 eller send en e-mail

Kromanns juridiske brevkasse

Ønsker du svar på et spørgsmål,  som må offentliggøres i juridisk brevkasse - evt. i anonymiseret form -  så send mig en mail på mk@advokatkromann.dk og er du heldig, vil du ugen efter kunne læse svaret i avisen.

Du finder svar på alle publicerede og stillede spørgsmål her i brevkassen.

Vær opmærksom på, at brevkasse indlæg- og svar ikke kan erstatte juridisk rådgivning. Læs mere om det ved at klikke her.

God fornøjelse med læsningen!

Spørgsmål:

Hvad sker der med mine børn, hvis jeg dør?

Kære Monica Kromann

 

Grundet alvorlig sygdomshistorik i min familie bekymrer jeg mig indimellem om, hvad der skal ske med mine børn, hvis jeg dør inden de fylder 18 år.  

Jeg har 2 sønner på henholdsvis 7 og 9 år, som bor hos mig og min mand. De har ingen kontakt til deres biologiske far, men vi har fælles forældremyndighed. Hvis jeg en dag pludseligt afgår ved døden, ønsker jeg ikke at mine sønner skal bo hos deres far, men at de kan blive boende i vores hus med min nuværende mand.

Hvordan kan jeg få indflydelse på, hvor mine børn skal bo, hvis jeg afgår ved døden før, de fylder 18 år?

På forhånd tak.

 

Med venlig hilsen

Belinda


Svar:

Kære Belinda,

 

Tak for dit spørgsmål til min juridiske

brevkasse, som jeg vil besvare i det følgende.

Når der er fælles forældremyndighed, er udgangspunktet i tilfælde af den enes død, at den efterlevne forælder får forældremyndigheden alene.

Hvis børnene ikke bor ved den efterlevne forælder, kan andre end den efterlevne forælder imidlertid søge om forældremyndigheden hos Familieretshuset.

Idet dine sønner bor hos dig og ikke hos deres biologiske far, er det muligt for din mand at ansøge om at få forældremyndigheden over børnene.

Det er dog ingen garanti, at din mand vil få forældremyndigheden, idet Familieretshuset og eventuelt Familieretten vil træffe en afgørelse til fordel for børnenes bedste.

Du har selv mulighed for at få indflydelse på, hvem forældremyndigheden skal tilfalde ved at oprette et børnetestamente. Du kan ved at oprette et sådant tilkendegive, hvem du ønsker skal have tillagt forældremyndigheden i tilfælde af din død.

Et børnetestamente kan laves som et selvstændigt dokument, eller det kan indgå som en del af et almindeligt testamente.

Et børnetestamente skal være dateret og underskrevet, men ellers er der ingen formkrav til oprettelsen af et børnetestamente. Det er dog min anbefaling, at et børnetestamente underskrives for en notar således, at du er sikker på, at Familieretshuset bliver bekendt med dine ønsker i tilfælde af, at du måtte afgå ved døden førend, at dine børn bliver myndige.

Jeg håber, at ovenstående besvarede dit spørgsmål. Såfremt du har yderligere spørgsmål eller behov for hjælp til oprettelse af et børnetestamente, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte KROMANN advokatfirma for yderligere rådgivning.

Du kan læse flere brevkasseindlæg om familie- og arveretlige problemstillinger på min hjemmeside: www.advokatkromann.dk/brevkasse.

 

Med venlig hilsen

Monica Kromann

Advokat (H)

mk@advokatkromann.dk

 

Danske Familieadvokater Advokatkodeks Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater