Cookie indstillinger
Specialiseret juridisk rådgivning på højeste faglige niveau.
Kontakt advokat Monica Kromann på 8618 1102 eller send en e-mail

Kromanns juridiske brevkasse

Ønsker du svar på et spørgsmål,  som må offentliggøres i juridisk brevkasse - evt. i anonymiseret form -  så send mig en mail på mk@advokatkromann.dk og er du heldig, vil du ugen efter kunne læse svaret i avisen.

Du finder svar på alle publicerede og stillede spørgsmål her i brevkassen.

Vær opmærksom på, at brevkasse indlæg- og svar ikke kan erstatte juridisk rådgivning. Læs mere om det ved at klikke her.

God fornøjelse med læsningen!

Spørgsmål:

Hvem arver mig, når jeg er alene og uden børn?

Kære Monica Kromann

Jeg er en kvinde på 65 år. Jeg har aldrig været gift, og jeg har ingen børn.

Jeg har en søster, som jeg ikke har meget kontakt til. Min søster har to døtre. På trods af at jeg ikke har meget familie, er mit liv beriget af gode veninder og bekendtskaber.

Jeg har ikke oprettet testamente. Jeg er i tvivl om, hvem der kommer til at arve mig, når jeg på et tidspunkt ikke er her mere?

Vil min søster arve efter mig? Men hvis min søster afgår ved døden får mig – hvem vil arven så gå til?

Jeg ser frem til at læse dit svar.

På forhånd mange tak.

 

Med venlig hilsen

Åse


Svar:

Kære Åse

Tak for dit spørgsmål til min juridiske brevkasse, som jeg vil besvare i det følgende.

Når du ikke har oprettet et testamente, vil arven efter dig blive fordelt i henhold til Arvelovens regler.

Arveloven opererer med tre arveklasser. Første arveklasse består af arveladers børn, subsidiært børnebørn og oldebørn. Hvis arvelader har børn, vil arven derfor som blive fordelt ligeligt mellem børnene. Såfremt arvelader efterlader sig både ægtefælle og børn, vil arven blive fordelt med halvdelen til ægtefællen og den anden halvdel til børnene.

Hvis arvelader hverken efterlader sig børn eller ægtefælle, vil arven blive fordelt i anden arveklasse. Anden arveklasse består af arveladers forældre. Hvis arveladers forældre er døde, træder arveladerens søskende i forældrenes sted og arver.

Som alene uden ægtefælle eller børn vil arven efter dig blive fordelt i den såkaldte anden arveklasse. Dine ejendele og din formue vil derfor som udgangspunkt tilfalde dine forældre.

Såfremt dine forældre ikke længere lever, vil arven efter dig tilfalde din søster. I tilfælde af, at din søster afgår ved døden før dig, vil din søsters børn – dine niecer – træde i din søsters sted og arve halvdelen hver.

Såfremt du ikke ønsker, at arven efter dig skal fordeles i henhold til de legale regler i Arveloven, vil jeg råde dig til at oprette et testamente.

Da du hverken efterlader dig ægtefælle eller børn, vil du kunne råde over hele din formue i et testamente.

Jeg håber, at ovenstående besvarede dit spørgsmål. Såfremt du har brug for rådgivning i forbindelse med oprettelse af et testamente, eller såfremt du har yderligere spørgsmål, vil jeg anbefale dig at kontakte en advokat med speciale i arveret. Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte KROMANN advokatfirma for bistand i forbindelse hermed.

Det er muligt at læse flere af mine brevkasseindlæg om familie – og arveretligeemner på min hjemmeside: www.advokatkromann.dk/brevkasse.

 

Med venlig hilsen

 

Monica Kromann

Advokat (H)

mk@advokatkromann.dk

 

Danske Familieadvokater Advokatkodeks Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater