Specialiseret juridisk rådgivning på højeste faglige niveau.
Kontakt advokat Monica Kromann på 8618 1102 eller send en e-mail

Kromanns juridiske brevkasse

Ønsker du svar på et spørgsmål,  som må offentliggøres i juridisk brevkasse - evt. i anonymiseret form -  så send mig en mail på mk@advokatkromann.dk og er du heldig, vil du ugen efter kunne læse svaret i avisen.

Du finder svar på alle publicerede og stillede spørgsmål her i brevkassen.

Vær opmærksom på, at brevkasse indlæg- og svar ikke kan erstatte juridisk rådgivning. Læs mere om det ved at klikke her.

God fornøjelse med læsningen!

Spørgsmål:

Kan jeg bestemme, hvem der skal arve mig?

Kære Monica Kromann

Jeg skriver til dig, da jeg skal giftes til sommer, og har brug for rådgivning i den forbindelse.

Jeg har tidligere været gift, og har børn fra mit tidligere ægteskab. Jeg har ikke planer om at få flere børn, og det er mit ønske, at mine børn skal arve alt efter mig, når jeg engang dør.

Mit spørgsmål til dig er derfor, om det er muligt at undgå, at min kommende hustru arver mig ved min død?

Derudover vil jeg spørge om, hvordan jeg sikrer mig selv bedst i tilfælde af en skilsmisse?

Jeg håber du vil besvare mine spørgsmål.

På forhånd tak for hjælpen.

Med venlig hilsen

Ole


Svar:

Kære Ole

Tak for dine spørgsmål til min juridiske brevkasse, som jeg vil besvare i det følgende.

For at sikre dig selv bedst muligt i tilfælde af en eventuel separation eller skilsmisse, skal din kommende ægtefælle og dig oprette en ægtepagt inden, I bliver gift.

Hvis I ikke opretter en ægtepagt, vil der være delingsformue i jeres ægteskab. Delingsformue betyder, at I skal dele jeres formuer i tilfælde af skilsmisse eller separation.

I en ægtepagt kan din kommende ægtefælle og dig bestemme særeje således, at I ikke skal dele jeres formuer i tilfælde af skilsmisse eller separation. Der er flere forskellige former for særeje, men i din situation vil jeg anbefale, at I bestemmer fuldstændig særeje.

Fuldstændig særeje betyder, at jeres formuer hverken skal deles ved separation, skilsmisse eller død.

Selvom, at I bestemmer fuldstændig særeje, vil din ægtefælle dog fortsat være arving efter dig.

I henhold til de legale arveretlige regler, vil din ægtefælle som udgangspunkt arve halvdelen efter dig, og dine børn vil arve den anden halvdel. Hvis du ønsker en anden fordeling, skal du oprette et testamente.

Du skriver, at du ønsker, at dine børn skal arve alt efter dig, hvorfor jeg vil anbefale dig at oprette et testamente.

I et testamente kan du selv råde over ¾ af din samlede formue, som du altså kan vælge at testere til dine børn. Den resterende ¼ er tvangsarv, og vil blive fordelt mellem din ægtefælle og dine børn.

Det er kun muligt at undgå, at din kommende ægtefælle arver dig, hvis hun indvilger i at give et blankt arveafkald.

Hvis din kommende ægtefælle ikke ønsker at give et blankt arveafkald, vil hun altså som minimum skulle have sin tvangsarv.

For at dine børn kommer til at arve alt efter dig, skal der altså oprettes en ægtepagt om fuldstændig særeje, og din kommende ægtefælle skal give et arveafkald.

Hvis din ægtefælle ikke vil give et arveafkald er det min anbefaling, at der oprettes en ægtepagt om fuldstændigt særeje, og at du opretter et testamente, hvorefter din kommende ægtefælle kun skal arve sin tvangsarv.

Jeg håber ovenstående besvarede dine spørgsmål. Såfremt du har yderligere spørgsmål, vil jeg anbefale dig at kontakte en advokat med speciale i familie – og arveret.

Det er muligt at læse flere af mine brevkasseindlæg om familie – og arveretlige emner på min hjemmeside: www.advokatkromann.dk/brevkasse.

 

Med venlig hilsen

Monica Kromann

Advokat (H)

mk@advokatkromann.dk 

 

Danske Familieadvokater Advokatkodeks Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater

  Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, samt til statistiske formål.