Specialiseret juridisk rådgivning på højeste faglige niveau.
Ring og forklar os om din situation
Vi fører sager i hele landet

Ugifte samlevende

Hvis I ikke er gift, er I ikke omfattet af ægteskabslovgivningen, og I arver heller ikke hinanden. Hvis I går fra hinanden, eller hvis den ene af jer dør, er der derfor i modsætning til gifte folk ingen regler for, hvordan jeres formuer skal deles.

Ugifte samlevende foto

SAMLIVSKONTRAKT OG SAMEJEKONTRAKT

Som ugifte samlevende kan I derfor risikere at stå over for mange uforudsete problemer. Ophør af samlivet mellem ugifte parter er ikke lovreguleret, og derfor er det vigtigt, at I forholder jer til fremtiden. Det er vores erfaring, at det er bedst at lave aftaler, mens man er gode venner. Går I fra hinanden, og har I ingen aftaler lavet på forhånd, er der en væsentlig større risiko for, at I ender i en konflikt omkring delingen af jeres formuer, hus mv.

I beholder som ugifte samlevende de aktiver I hver især ejer, i tilfælde af en samlivsophævelse. Det betyder, at hvis det kun er den ene af jer, der står på skødet til huset, beholder denne huset alene, og den anden får ikke del i friværdien. Det gælder, selvom I begge har været med til at betale til huset.

Hvis I køber en fast ejendom eller værdifulde ting sammen, eller hvis I driver et firma i fællesskab, er det derfor en god idé at sørge for, at I begge står som ejere.

Vi kan hjælpe med at lave en samlivskontrakt, hvori I aftaler, hvordan I deler jeres ting, hvis I går fra hinanden. I en samlivskontrakt kan I for eksempel bestemme, at alt det, som I hver især har købt under samlivsforholdet, skal betragtes som købt af jer i fællesskab. Det sikrer, at den ene ikke står meget dårligere end den anden, hvis I f.eks. har indrettet jer sådan, at den ene af jer har købt bilen, bærbar computer og tv, mens den anden har købt bleer og mad.

KROMANN advokater er specialister i alle forhold inden for familieret og kan derfor skræddersy en løsning til jer, der passer til lige netop jeres behov. Kontakt os i dag på 8618 1102 og vi hjælper jer videre med sagen. 

TESTAMENTE FOR UGIFTE

Som ugifte samlevende arver I ikke automatisk efter hinanden, hvis I ikke har et testamente. Det gælder, uanset om I har børn sammen, og uanset hvor længe I har boet sammen. KROMANN advokatfirma er specialister i arveretlige forhold og vi anbefaler derfor at I kontakter os og får sikret hinanden i tilfælde af død gennem et testamente.

KONTAKT OS I DAG

Giv os et kald på 8618 1102 og book en tid til et uforpligtende møde. 

I kan læse mere om testamente og samejeoverenskomster nedenfor

Udvidet samlevertestamente

Er du ugift og ønsker at sikre din samlever med et testamente?

Se mere

Samejeoverenskomster

Er I flere som skal købe bolig sammen, anbefaler vi altid at lave en samejeoverenskomst

Se mere

 

Kontakt
KROMANN advokatfirma

Ring 8618 1102 eller udfyld formularen herunder, hvis du ønsker at blive kontaktet af en af vores advokater

Tak for din henvendelse.

Vi kontakter dig hurtigst muligt.

Der skete desværre en fejl under afsendelse af din besked.

Du er velkommen til at ringe på 8618 1102 eller sende en mail til KROMANN advokatfirma i stedet

Danske Familieadvokater Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater