Specialiseret juridisk rådgivning på højeste faglige niveau.
Ring og forklar os om din situation
Vi fører sager i hele landet

Samarbejdsaftaler

En samarbejdsaftale er en aftale mellem to eller flere parter, som definerer rammerne for et samarbejde. Samarbejdsaftaler kan udarbejdes indenfor mange forskellige områder, men de benyttes ofte mellem en virksomhed og en leverandør, kunde, partner eller andet. Desuden er en samarbejdsaftale vigtig hvis I er to personer, som overvejer at starte virksomhed sammen.

HVAD SKAL EN SAMARBEJDSAFTALE INDEHOLDE?

Hvad aftalen skal indeholde afhænger af hvad det konkrete samarbejde indebærer, herunder hvilke rettigheder og pligter det medfører. Af denne grund findes der ikke én standard samarbejdskontrakt, som kan benyttes til enhver samarbejdsaftale. Det er nemlig vigtigt at kontrakten tilpasses det enkelte forhold, da den ellers vil være svær at benyttes i praksis.

Selvom der ikke findes én standardformel til samarbejdskontrakter er der dog nogle forhold, som oftest er relevante at overveje. Som eksempel herpå kan nævnes formålet med samarbejdet, parternes pligter i forbindelse med samarbejdet samt hvilke rettigheder samarbejdet medfører. Desuden bør man overveje hvad konsekvensen skal være for at misligholde kontrakten, samt hvordan eventuelle tvister skal løses.

Afhængig af hvilket samarbejde, der er tale om, kan det ligeledes være relevant at tage hensyn til eventuelle immaterielle rettigheder og eventuelt opsigelse af aftalen. Desuden kan man i forbindelse med samarbejdsaftalen udarbejde en fortrolighedsaftale, også kaldet en NDA.

Uanset hvilken samarbejdsaftale der er tale om, bør man altid udarbejde en skriftlig kontrakt. Den skriftlige kontrakt er med til at sikre, at der er enighed om det aftalte, ligesom den kan bidrage til at undgå misforståelser, som i sidste ende kan blive dyre. Ligeledes kan man fastsætte en række betingelser og vilkår i samarbejdsaftalen, som kan medføre et konstruktivt og konfliktfrit samarbejde.

Hos KROMANN advokatfirma har vi stor erfaring indenfor kontraktsret og vi kan derfor bistå med udarbejdelse og gennemgang af kontrakter, så de tilpasses netop din situation. Som din advokat kan vi sikre os at dine interesser varetages gennem kontrakten, så du trygt kan indgå et nyt samarbejde. Hvis der efterfølgende opstår konflikter i samarbejdet, kan vi ligeledes bistå med erstatningskrav, og vi kan føre sagen videre i retten, hvis det bliver nødvendigt. Med KROMANN advokatfirma ved din side er du derfor sikret dygtige og erfarne advokater, som kan bistå dig hele vejen igennem processen.

KONTAKT OS I DAG

Hvis du skal have udfærdiget eller gennemgået en samarbejdsaftale, kan du kontakte KROMANN advokatfirma på tlf. 8618 1102 eller på mail kontakt@advokatkromann.dk

Du kan læse mere om relaterede emner på siderne nedenfor

Fortrolighedsaftaler/ NDA’s

Vi kan sikre dig en juridisk gyldig fortrolighedsaftale, som fungerer i praksis

Se mere

Konsulent- og freelancekontrakter

Hvis du er selvstændig eller ønsker at hyre en selvstændig, er det vigtigt med en skriftlig kontrakt

Se mere

Influencerkontrakter

I forbindelse med influencermarketing er det altid en god ide at have en skriftlig kontrakt

Se mere

Købsaftaler

Når der udarbejdes en skriftlig købskontrakt sikrer du, at der ikke opstår tvivl om dine rettigheder

Se mere

Kontakt
KROMANN advokatfirma

Ring 8618 1102 eller udfyld formularen herunder, hvis du ønsker at blive kontaktet af en af vores advokater

Tak for din henvendelse.

Vi kontakter dig hurtigst muligt.

Der skete desværre en fejl under afsendelse af din besked.

Du er velkommen til at ringe på 8618 1102 eller sende en mail til KROMANN advokatfirma i stedet

Danske Familieadvokater Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater