Specialiseret juridisk rådgivning på højeste faglige niveau.
Ring og forklar os om din situation
Vi fører sager i hele landet

Familiehandel og forældrekøb

Når en ejendom skal overdrages til et familiemedlem kan der være mange komplekse juridiske overvejelser involveret. Dette gælder uanset om der er tale om en overdragelse til et barn/andet familiemedlem, eller om handlen skal ske i forbindelse med skilsmisse eller dødsfald

Familiehandel foto

FAMILIEOVERDRAGELSE

Ønsker du at overdrage en ejendom til din datter eller søn, kan det lade sig gøre til en fordelagtig pris, uden at dine arvinger gaveafgiftsbeskattes. SKAT accepterer nemlig som udgangspunkt, at forældre overdrager en ejendom til deres børn til +/- 20 % af den offentlige ejendomsvurdering. Betingelsen er dog at man som ejer HAR modtaget den nye vurdering på ejendommen fra Vurderingsstyrelsen, ellers kan ejendommen overdrages til den offentlige ejendomsvurdering minus 15 %. Der kan dog foreligge såkaldte "særlige omstændigheder", der medfører, at Skattestyrelsen ikke er forpligtet til at acceptere en overdragelse til den seneste offentlige ejendomsvurdering minus 20 % eller 15 %. Hos KROMANN advokatfirma har vi speciale i, hvordan du kan overdrage din ejendom til et familiemedlem på den mest skattemæssige fordelagtige måde.

Det er endvidere muligt, at du som forælder kan bestemme, at ejendommen skal tilhøre dit barn som særeje, hvis bare en mindre del af overdragelsen betragtes som en gave. Vi kan hjælpe dig med at sikre dine arvinger og børn bedst muligt i en familieoverdragelse.  

Forældrekøb

Et forældrekøb betegner et køb, hvor en forælder køber en lejlighed eller anden bolig med det formål, at udleje denne til deres barn. Ved et forældrekøb kan man hjælpe sit barn med at få en bedre og billigere lejlighed, end barnet ville kunne leje på det almindelige marked. Manglen på boliger og værelser til overkommelige priser har medført, at flere og flere overvejer at foretage et forældrekøb. Derudover kan et forældrekøb også være en god langvarig investering.

Købet af boligen foregår på samme måde som et almindeligt ejendomskøb. Du kan læse mere om vores bistand i forbindelse med boligkøb på siden nedenfor. Ved forældrekøb kan der dog være særlige forhold man skal være særligt opmærksomme på, herunder om boligen er tinglyst under særlige vilkår. Her kan det eksempelvis fremgå, at udlejning er ulovlig. KROMANN advokatfirma kan undersøge boligens dokumenter i dybden, så du ikke pludselig bliver ramt af uventede forhold. Desuden kan vi sikre at der indsættes et advokatforbehold i købsaftalen, så du kan komme ud af aftalen, hvis der skulle opstå uventede forhold.

Hos KROMANN advokatfirma har vi meget erfaring indenfor køb og salg af fast ejendom, og vi kan derfor bistå i forbindelse med ejendomshandlen. Endvidere har vi erfaring med lejeret, hvorfor vi kan tilbyde en samlet løsning på køb af ejendom, og samt udarbejdelse af lejekontrakt til dit barn. På denne måde kan du sikre, at der er styr på det juridiske omkring dit køb, så du kan fokusere på at finde den bedste bolig til dit barn.

KONTAKT OS I DAG

Kontakt KROMANN advokatfirma i dag på tlf. 8618 1102 eller på mail kontakt@advokatkromann.dk, hvis du ønsker vejledning i forbindelse forældrekøb. 

Læs mere om relaterede emner på siderne nedenfor

Samejeoverenskomster

Er I flere som skal købe bolig sammen, anbefaler vi altid at lave en samejeoverenskomst

Se mere

Boligkøb

Vi er specialiserede i køb af fast ejendom og kan hjælpe dig igennem alle handlens mange faser

Se mere

Boligsalg

Som din specialist i fast ejendom kan vi hjælpe dig med handlen, når du sælger din ejerbolig

Se mere

Lejekontrakter

Få hjælp til udarbejdelsen af lejekontrakt, både som privat og som erhvervsdrivende

Se mere

Kontakt
KROMANN advokatfirma

Ring 8618 1102 eller udfyld formularen herunder, hvis du ønsker at blive kontaktet af en af vores advokater

Tak for din henvendelse.

Vi kontakter dig hurtigst muligt.

Der skete desværre en fejl under afsendelse af din besked.

Du er velkommen til at ringe på 8618 1102 eller sende en mail til KROMANN advokatfirma i stedet

Danske Familieadvokater Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater