Specialiseret juridisk rådgivning på højeste faglige niveau.
Ring og forklar os om din situation
Vi fører sager i hele landet

Børnetestamente

Et børnetestamente er et anderledes testamente, hvori I kan tilkendegive skriftligt, hvem I ønsker skal have forældremyndigheden over jeres børn, såfremt I afgår ved døden, før jeres børn fylder 18 år.

Når man har børn under 18 år, så anbefaler vi at man opretter et børnetestamente, idet det giver en tryghed om, at børnene får den bedst mulige opvækst, hvis man pludseligt skulle afgå ved døden. Et børnetestamente minimerer desuden risikoen for, at børnene placeres i en ukendt plejefamilie.

Det er i sidste ende Familieretshuset, der afgør, hvem der skal have tildelt forældremyndigheden over jeres børn, hvis I begge går bort. Familieretshuset er således ikke tvunget til at følge jeres ønske i et børnetestamente, men indholdet af et børnetestamente vil indgå i Familieretshusets vurdering af, hvad der er bedst for børnene. Af denne grund ender Familieretshuset ofte med at efterkomme forældrenes ønske i et børnetestamente.

Familieretshuset lægger særlig vægt på baggrunden for jeres ønske. Det er derfor vigtigt, at I begrunder i børnetestamentet, hvorfor I mener, at det ville være bedst for børnene, at netop den eller de navngivne personer får forældremyndigheden.

Et børnetestamente kan udarbejdes som et selvstændigt testamente, eller det kan indgå som en del af et ordinært testamente om arvens fordeling. Hos KROMANN advokatfirma har vi mange års erfaring indenfor alle former for testamenter, og vi kan derfor vejlede jer om den løsning, der vil være den bedste i netop jeres situation.

KONTAKT OS I DAG

Kontakt KROMANN advokatfirma i dag på tlf. 8618 1102 eller på mail kontakt@advokatkromann.dk, hvis du vores bistand i forbindelse med oprettelsen af et børnetestamente eller testamente om arvens fordeling.

Du kan læse mere om relaterede emner på siderne nedenfor

Testamente

Opret testamente og bestem selv hvem arv skal tilfalde ved død og om arv skal være særeje for børn

Se mere

Forældremyndighed

Vi er et af landets førende advokatfirmaer inden for sager om forældremyndighed.

Se mere

Kontakt
KROMANN advokatfirma

Ring 8618 1102 eller udfyld formularen herunder, hvis du ønsker at blive kontaktet af en af vores advokater

Tak for din henvendelse.

Vi kontakter dig hurtigst muligt.

Der skete desværre en fejl under afsendelse af din besked.

Du er velkommen til at ringe på 8618 1102 eller sende en mail til KROMANN advokatfirma i stedet

Danske Familieadvokater Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater