Voldsofferskade

Vigtigt at vide om erstatning efter vold

Hvis du har været udsat for en forbrydelse, for eksempel fordi du er blevet overfaldet eller på anden vis har været udsat for vold, så kan du kræve voldsoffererstatning efter bestemmelserne i erstatningsansvarsloven. Det er i den forbindelse vigtigt, at du husker at anmelde volden til politiet indenfor 72 timer fra forbrydelsen er begået, også selvom du ikke kender gerningsmanden. Hvis ikke dette sker, kan du muligvis ikke få erstatning for voldsskade.

Når du har anmeldt volden, undersøger politiet sagen. Hvis politiet vurderer, at der er en gerningsmand, der kan drages til ansvar, indledes der en straffesag. Under straffesagen har du mulighed for at gøre dine erstatningskrav gældende. Ofte vil dit fulde krav dog ikke kunne opgøres allerede under straffesagen. Dommeren kan da vælge at lade erstatningsspørgsmålet blive behandlet i Erstatningsnævnet. Hvis voldsmanden dømmes skyldig i volden, skal du eller din advokat derfor sørge for at anmelde dine krav på voldsoffererstatning til Erstatningsnævnet for voldsofre.

HVORDAN ANSØGER MAN OM VOLDSOFFERERSTATNING?

Det er Erstatningsnævnet for voldsofre, der behandler alle ansøgninger om erstatning til voldsofre, og du finder nævnet her.

På deres side kan du downloade et anmeldelsesskema, som skal udfyldes og afleveres til politiet i den politikreds, hvor overfaldet er sket. Politiet behandler herefter sagen, eller der falder dom i sagen, og herefter bliver dit anmeldelsesskema sendt videre til Erstatningsnævnet for voldsofre.

Du skal som voldsoffer huske at sende din anmeldelse til Erstatningsnævnet inden 2 år, fra du blev overfaldet, hvis du vil have erstatning.  Hvis der har kørt en straffesag om overfaldet, skal anmeldelsen til Erstatningsnævnet sendes inden 2 år fra datoen for dommen i straffesagen.

Du kan aflevere dit ansøgningsskema til politiet i den politikreds, hvor forbrydelsen er begået. Herefter indsender politiet ansøgningsskemaet og straffesagens akter til nævnet. Hvis du har haft en bistandsadvokat under straffesagen, er det advokatens opgave at indsende skemaet til Erstatningsnævnet.

Det er vigtigt med korrekt rådgivning fra sagens begyndelse. Der er mange spørgsmål der skal besvares – herunder spørgsmål om svie og smerte, tabt arbejdsfortjeneste og på længere sigt varigt men samt eventuelt tabt erhvervsevne eller i værste fald dødsfald. Vi anbefaler derfor altid at man tager kontakt til en advokat i forbindelse med ansøgningen om erstatning.

Du vil ofte have mulighed for at få betalt en bistandsadvokat af staten. KROMANN advokatfirma har bistået mange klienter i sager om vold og vi kan støtte dig i retten og hjælpe dig med at få sendt en erstatningsopgørelse til retten. Når straffesagen er slut, hjælper vi dig også med at anmelde din sag til Erstatningsnævnet. 

KONTAKT OS I DAG

Kontakt vores kompetente advokater og jurister på tlf. 8618 1102 og/eller send en mail til kontakt@advokatkromann.dk hvis du ønsker bistand til din sag.

Du kan læse mere om relaterede emner på siderne nedenfor

Bistandsadvokat

Vi kan rådgive og hjælpe dig med at søge erstatning, hvis du har været udsat for en forbrydelse.

Se mere

Rådgivning til handicappede og deres familier

Få advokatbistand ved ansøgning om støtte til handicapbil, tabt arbejdsfortjeneste eller merudgifter

Se mere

 

Kontakt
KROMANN advokatfirma

Ring 8618 1102 eller udfyld formularen herunder, hvis du ønsker at blive kontaktet af en af vores advokater

Tak for din henvendelse.

Vi kontakter dig hurtigst muligt.

Der skete desværre en fejl under afsendelse af din besked.

Du er velkommen til at ringe på 8618 1102 eller sende en mail til KROMANN advokatfirma i stedet

Danske Familieadvokater Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater