Familiesammenføring

Efter reglerne om familiesammenføring kan du som dansk statsborger, eller som udlænding bosat i Danmark, blive genforenet med din familie. Reglerne om familiesammenføring benyttes, hvis din ægtefælle, samlever eller børn er bosat udenfor EU. Hvis dine familiemedlemmer er bosat i EU, er det ikke nødvendigt at søge familiesammenføring, da man som EU-borger som udgangspunkt har fri bevægelighed indenfor EU’s grænser.

For at kunne få familiesammenføring kræver det at en række betingelser er opfyldt. Det er desuden både muligt at søge familiesammenføring efter de danske regler, samt efter EU-reglerne.

FAMILIESAMMENFØRING EFTER DANSKE REGLER

Betingelserne for at søge familiesammenføring ændres ofte. Betingelserne afhænger blandt andet af om den person, som opholder sig i Danmark, er flygtning eller har dansk statsborgerskab, samt om der ønskes familiesammenføring med en ægtefælle/samlever eller et barn.

Både det familiemedlem, som ønsker opholdstilladelse, og det familiemedlem, som er bosat i Danmark, skal opfylde en række krav. Der stilles blandt andet krav til jeres økonomiske situation, jeres sprogkundskaber samt jeres alder.

Reglerne omkring familiesammenføring ændrer sig ofte, og ansøgningsprocessen kan derfor være meget kompliceret. Mange ansøgere risikerer afslag på grund af små fejl, hvorfor vi anbefaler at man altid rådfører sig ved en specialist i forbindelse med ansøgningen om familiesammenføring.

Hos KROMANN advokatfirma er vi specialister på området med mange års erfaring, og vi anbefaler derfor, at du lader en af vores meget erfarne advokater hjælpe dig med ansøgningen om familiesammenføring. 

Vi sørger for at indhente alle nødvendige dokumenter og sikrer, at din ansøgning lever op til de mange krav, ligesom vi varetager kommunikation med Udlændingestyrelsen og rådgiver dig i hele forløbet.

Hvis du overvejer at søge familiesammenføring, så kontakt KROMANN advokatfirma på tlf. 8618 1102 eller på mail kontakt@advokatkromann.dk

FAMILIESAMMENFØRING EFTER EU-REGLERNE

Hvis ikke I opfylder betingelserne for familiesammenføring efter de danske regler, vil man i nogle situationer kunne søge familiesammenføring efter EU-reglerne i stedet.

EU-reglerne adskiller sig fra de danske regler på mange punkter. For at få familiesammenføring efter EU-reglerne skal følgende betingelser som udgangspunkt være opfyldt:

  • Det danske familiemedlem skal have udnyttet sin ret til fri bevægelighed indenfor EU,
  • Det danske familiemedlem skal have etableret et faktisk og reelt ophold i et andet EU-land,
  • Ansøgeren kan have opholdt sig i det andet EU-land sammen med det danske familiemedlem, og
  • Der skal være en tidsmæssig sammenhæng mellem opholdet i det andet EU-land og ansøgningen om familiesammenføring.

Det kan være svært at vurdere og dokumentere om betingelserne er opfyldt. Hos KROMANN advokatfirma har vi stor erfaring indenfor familiesammenføring, og vi kan derfor yde kompetent vejledning hele vejen igennem processen. Kontakt derfor KROMANN advokatfirma på tlf. 8618 1102 eller på mail kontakt@advokatkromann.dk, hvis du overvejer at søge familiesammenføring efter EU-reglerne.

VI HJÆLPER, HVIS DU ER FAMILIESAMMENFØRT OG STÅR OVERFOR EN SKILSMISSE

Hvis du har fået opholdstilladelse i Danmark på baggrund af familiesammenføring, og du overvejer at flytte væk fra eller blive skilt fra din danske ægtefælle, risikerer du at din opholdstilladelse inddrages.

Vi kan hjælpe dig, hvis du som familiesammenført står overfor en skilsmisse, eller hvis du ønsker at flytte væk fra din ægtefælle. Jo tidligere vi inddrages i sagen, desto bedre mulighed har vi for at bevare din opholdstilladelse. Du kan læse mere om inddragelse af opholdstilladelse her. 

KONTAKT OS I DAG

Hvis du ønsker at ansøge om familiesammenføring, så kontakt os på telefon 8618 1102 eller på mail kontakt@advokatkromann.dk

Du kan læse mere om relaterede emner på siderne nedenfor

Inddragelse af opholdstilladelse

Er du i risiko for at få inddraget din opholdstilladelse? Kontakt os og få relevant rådgivning

Se mere

Dansk statsborgerskab

Vi giver dig overblik over hvilke betingelser, du skal opfylde, når du søger om statsborgerskab.

Se mere

Kort ophold / Visum

Vi har et stort overblik over reglerne og kan hjælpe dig relevant og kompetent igennem ansøgningen

Se mere

Asyl

VI hjælper dig hvis du ønsker at søge om asyl, eller hvis du vil klage over afslag på asyl

Se mere

Kontakt
KROMANN advokatfirma

Ring 8618 1102 eller udfyld formularen herunder, hvis du ønsker at blive kontaktet af en af vores advokater

Tak for din henvendelse.

Vi kontakter dig hurtigst muligt.

Der skete desværre en fejl under afsendelse af din besked.

Du er velkommen til at ringe på 8618 1102 eller sende en mail til KROMANN advokatfirma i stedet

Danske Familieadvokater Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater