Specialiseret juridisk rådgivning på højeste faglige niveau.
Ring og forklar os om din situation
Vi fører sager i hele landet

Fratrædelsesaftaler

En fratrædelsesaftale er en aftale mellem arbejdstager og arbejdsgiver, hvori man aftaler vilkår for arbejdstagerens fratrædelse. En fratrædelsesaftale er et alternativ til en opsigelse. Som udgangspunkt kan man frit aftale indholdet af fratrædelsesaftalen, men der er dog nogle situationer, hvor man skal være opmærksom på lovmæssige begrænsninger.

Eksempelvis begrænses aftalefriheden, hvis medarbejderen er ansat som funktionær. I disse tilfælde gælder funktionærloven, som sikrer arbejdstageren visse rettigheder i forbindelse med afskedigelse. Det er derfor som udgangspunkt ikke muligt at indgå en fratrædelsesaftale, som stiller medarbejderen ringere end en normal afskedigelse. Hvis en sådan aftale indgås, er der risiko for at den efterfølgende kan tilsidesættes som urimelig.

Hvis medarbejderen er omfattet af en overenskomst, er det ligeledes muligt at denne sætter begrænsninger for fratrædelsesaftalen. Det vil dog afhænge af den enkelte overenskomst om en fratrædelsesaftale kan tilsidesættes.

Det er vigtigt at nævne, at en fratrædelsesaftale netop er en aftale. Dette vil sige, at begge parter skal indgå aftalen af egen fri vilje, og man kan ikke blive pålagt at indgå en fratrædelsesaftale mod sin vilje. Hvis ikke det er muligt at nå til enighed om en fratrædelsesaftale, vil alternativet således være en opsigelse.

Der er mange ting at være opmærksom på i forbindelse med en fratrædelsesaftale, både for arbejdsgiver og arbejdstager. Hvis arbejdsgiver ikke overholder reglerne på området, kan man risikere at skulle betale godtgørelse efter fratrædelsen. En arbejdstager kan ligeledes risikere at begrænse sin mulighed for godtgørelse ved at indgå en fratrædelsesaftale.

Hos KROMANN advokatfirma har vi stor erfaring indenfor ansættelsesret, og vi kan derfor rådgive både arbejdsgiver og arbejdstager i forbindelse med indgåelse af en fratrædelsesaftale. Vi kan endvidere deltage i drøftelserne med den anden part, således at dine interesser varetages i aftalen. Vi bistår med udarbejdelse og gennemgang af aftalen, så du er sikker på at aftalen er juridisk gyldig.

KONTAKT OS I DAG

Skal du have udformet eller gennemgået en fratrædelsesaftale, så kontakt KROMANN advokatfirma på tlf. 8618 1102 eller på mail kontakt@advokatkromann.dk.

Du kan læse mere om relaterede emner på siderne nedenfor

Advarsel, opsigelse og bortvisning

Hvis du skal give eller har fået sanktion, er det vigtigt at det sker juridisk korrekt.

Se mere

Ansættelseskontrakter

Vi kan hjælpe dig med ansættelseskontrakten, så den lever op til gældende krav

Se mere

Aftale- og kontraktsret

Vi udfærdiger, gennemgår og forhandler din kontrakt, og bistår dig i alle aftaleretlige forhold.

Se mere

Langtidssyge medarbejdere

Juridisk rådgivning i forbindelse med langtidssyge medarbejdere

Se mere

Kontakt
KROMANN advokatfirma

Ring 8618 1102 eller udfyld formularen herunder, hvis du ønsker at blive kontaktet af en af vores advokater

Tak for din henvendelse.

Vi kontakter dig hurtigst muligt.

Der skete desværre en fejl under afsendelse af din besked.

Du er velkommen til at ringe på 8618 1102 eller sende en mail til KROMANN advokatfirma i stedet

Danske Familieadvokater Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater