Advarsel, opsigelse og bortvisning

ADVARSEL

Har du brug for at give en af dine ansatte en advarsel som ejer af en virksomhed, så kontakt en af vores specialiserede advokater i ansættelsesret på 8618 1102.

En advarsel er en ansættelsesretlig sanktion, hvor medarbejderen advares om, at det vil få konsekvenser for ansættelsesforholdet, hvis ikke der rettes op på et nærmere angivet forhold. Konsekvensen kan være opsigelse eller bortvisning.

Det er vigtigt at en advarsel formuleres meget præcist, således at den ansatte ikke er i tvivl om, hvad det er, der skal rettes op på, og ikke mindst hvad konsekvenserne af manglende overholdelse er. Som arbejdsgiver skal du derfor være meget omhyggelig med formuleringen af advarslen.

KROMANN advokatfirma tilbyder specialiseret juridisk rådgivning inden for ansættelsesretten og har du brug for konkret og kompetent juridisk rådgivning i forbindelse med afgivelse af en advarsel, er du velkommen til at kontakte os på 8618 1102.

Opsigelse

En opsigelse medfører at ansættelsesforholdet bringes til ophør. Vores dygtige advokater kan yde bistand både til den erhvervsdrivende, som ønsker at opsige en medarbejder, eller til den private, som er blevet opsagt.

Når man skal opsige en medarbejder er der mange regler, som man skal tage hensyn til. Som arbejdsgiver kan man risikere at skulle betale godtgørelse til den opsagte, såfremt opsigelsen ikke sker korrekt. 

Opsigelsen skal som udgangspunkt være saglig. Desuden skal være i overensstemmelse med reglerne i ligebehandlingsloven og forskelsbehandlingsloven, idet det ikke er tilladt at afskedige medarbejdere på baggrund af eksempelvis køn, etnicitet, alder og lignende. 

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du er berettiget til at opsige en medarbejder, eller skal bruge bistand til udarbejdelse af en juridisk korrekt opsigelse, så er du velkommen til at kontakte os på 8618 1102, eller ved brug af kontaktformularen til højre. Vi kan ligeledes bistå dig, hvis du som medarbejder er blevet afskediget, og er i tvivl om hvorvidt du er berettiget til godtgørelse.

Bortvisning

Hvis det er nødvendigt at bortvise en medarbejder med øjeblikkelig virkning, så er det meget vigtigt at dette gøres på korrekt juridisk vis og dette kan KROMANN advokatfirmas specialiserede advokater hjælpe dig med.

En bortvisning betyder, at arbejdsgiveren bringer ansættelsesforholdet til ophør uden varsel, hvorefter medarbejderen straks skal forlade arbejdspladsen og ikke længere vil være berettiget til at modtage løn fra arbejdsgiveren.

En bortvisning kræver at ansættelsesforholdet er groft misligholdt, for eksempel på grund af tyveri eller udeblivelse fra arbejdspladsen. I visse sager kræver en bortvisning en forudgående advarsel.

Hos KROMANN advokatfirma tilbyder vi specialiseret juridisk rådgivning og har du brug for rådgivning i forbindelse med en bortvisning af en medarbejder, eller fordi du selv er blevet bortvist, så er du velkommen til at kontakte os på 8618 1102.

KONTAKT OS I DAG

Kontakt vores kompetente advokater og jurister på tlf. 8618 1102 og/eller send en mail til kontakt@advokatkromann.dk

Du kan læse mere om relaterede emner på siderne nedenfor

Fratrædelsesaftaler

Det er vigtigt at være opmærksom på lovmæssige begrænsninger, når man indgår en fratrædelsesaftale

Se mere

Langtidssyge medarbejdere

Juridisk rådgivning i forbindelse med langtidssyge medarbejdere

Se mere

Løn under sygdom

Læs om dine medarbejderes krav om løn under sygdom

Se mere

Ansættelseskontrakter

Vi kan hjælpe dig med ansættelseskontrakten, så den lever op til gældende krav

Se mere

Kontakt
KROMANN advokatfirma

Ring 8618 1102 eller udfyld formularen herunder, hvis du ønsker at blive kontaktet af en af vores advokater

Tak for din henvendelse.

Vi kontakter dig hurtigst muligt.

Der skete desværre en fejl under afsendelse af din besked.

Du er velkommen til at ringe på 8618 1102 eller sende en mail til KROMANN advokatfirma i stedet

Danske Familieadvokater Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater