Langtidssyge medarbejdere

Det kan være svært at vide hvordan man som arbejdsgiver skal håndtere langtidssyge medarbejdere, men hos KROMANN advokatfirma rådgiver vi netop om hvordan du stiller dig bedst muligt uanset om du er virksomhedsejer eller ansat og langtidssyg.

Det kan nemlig blive meget dyrt for en arbejdsgiver at optræde forkert, blandt andet skal man eksempelvis være meget opmærksom på forskelsbehandlingslovens forbud mod forskelsbehandling af handicappede mv.

Den såkaldte 120 dages-regel giver også ofte anledning til uenigheder, idet det ikke er så ligetil at tælle til 120 sygedage. Skal weekender og helligdage tælles med, og hvornår kan opsigelsen afgives, så den sker i umiddelbar tilknytning til udløbet af de 120 sygedage?

KROMANN advokatfirma tilbyder specialiseret juridisk rådgivning af dygtige advokater inden for ansættelsesretten og har du brug for juridisk rådgivning i forbindelse med afgivelse af en advarsel, opsigelse eller bortvisning af en medarbejder, eller som medarbejder, så kontakt os gerne i dag på 8618 1102.

Forskelsbehandling og diskrimination

Forskelsbehandlingsloven beskytter dine medarbejdere imod forskelsbehandling, når du ansætter, afskediger, forflytter, forfremmer eller forhandler løn- og arbejdsvilkår med dem.

Forskelsbehandlingsloven forbyder enhver form for forskelsbehandling på arbejdspladsen. Dette betyder, at en medarbejder ikke må behandles dårligere, end andre ville i en tilsvarende situation, på grund af medarbejderens race, hudfarve, religion, politiske anskuelse, seksuelle orientering, alder, handicap, sociale og/eller etniske oprindelse.

Det vil altid være en konkret vurdering, hvorvidt der er tale om forskelsbehandling. Her vil man blandt andet kigge på om den pågældende ansættelse, afskedigelse, forflyttelse eller lignende er objektivt begrundet i et sagligt formål.

KONTAKT OS I DAG

Har du eller din virksomhed behov for rådgivning i forhold til ovenstående da kontakt KROMANN advokatfirma på 8618 1102 og vi vil hjælpe dig med kompetent og værdiskabende rådgivning.

Du kan læse mere om relaterede emner på siderne nedenfor

Løn under sygdom

Læs om dine medarbejderes krav om løn under sygdom

Se mere

Fratrædelsesaftaler

Det er vigtigt at være opmærksom på lovmæssige begrænsninger, når man indgår en fratrædelsesaftale

Se mere

Advarsel, opsigelse og bortvisning

Hvis du skal give eller har fået sanktion, er det vigtigt at det sker juridisk korrekt.

Se mere

Ansættelseskontrakter

Vi kan hjælpe dig med ansættelseskontrakten, så den lever op til gældende krav

Se mere

Kontakt
KROMANN advokatfirma

Ring 8618 1102 eller udfyld formularen herunder, hvis du ønsker at blive kontaktet af en af vores advokater

Tak for din henvendelse.

Vi kontakter dig hurtigst muligt.

Der skete desværre en fejl under afsendelse af din besked.

Du er velkommen til at ringe på 8618 1102 eller sende en mail til KROMANN advokatfirma i stedet

Danske Familieadvokater Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater