Specialiseret juridisk rådgivning på højeste faglige niveau.
Ring og forklar os om din situation
Vi fører sager i hele landet

Testamente for enlige

Hvis du ønsker at disponerer over din arv efter du er gået bort, og ikke ønsker at oprette testamente sammen med en ægtefælle eller samlever, skal du have oprettet et ensidigt testamente.

Hvem der modtager arv efter dig afhænger af, hvilken familie du har, og hvem af dem som overlever dig. Hvis du har børn vil disse arve efter dig, men hvis du ikke har børn eller er gift vil arven gå til dine forældre. Hvis dine forældre er døde vil arven i stedet tilfalde dine søskende eller dine søskendes børn. Hvis du ikke har nogle af disse familiemedlemmer, og du ikke har oprettet testamente, vil arven dog tilfalde statskassen.

Hvis du ønsker en anden fordeling end denne, er det vigtigt at du opretter et testamente. Gennem et testamente kan du bestemme hvem din arv skal tilfalde. Du kan eksempelvis testere din arv til en fjernere slægtning, en ven eller en velgørende organisation. 

Selvom du ønsker at dine søskende eller andre slægtninge skal modtage arven efter dig, kan det ofte være en fordel at oprette testamente. Dine fjernere slægtninge, som dine søskende, skal nemlig betale en forholdsvis stor arveafgift. Ved at testere en del af dit bo til en velgørende organisation kan du spare arveafgiften, og på denne måde sikre, at en større del af din arv bliver udbetalt til dine søskende, samtidigt med at du tilgodeser en velgørende organisation.

Ligeledes kan du gennem et testamente bestemme, at arven efter dig skal være særeje. I sådanne tilfælde kan det således være nødvendigt at oprette testamente, selvom du vil have at arven fordeles i overensstemmelse med arvereglerne.

FÅ ET UFORPLIGTENDE MØDE MED EN AF VORES SPECIALISTER

Hos KROMANN advokatfirma tilbyder vi et uforpligtende møde med en af vores advokater, hvor dine eller jeres ønsker til et testamente kan drøftes. 

Du er altid velkommen til at kontakte KROMANN advokatfirma på tlf. 8618 1102 eller sende en mail til kontakt@advokatkromann.dk og vi vil straks arrangere et møde hvorunder dine ønsker til et testamente kan drøftes, hvorefter vi snarest herefter vil sende dig et udkast til testamente til gennemgang og godkendelse. 

Du kan læse mere om andre former for testamente på siderne nedenfor

Gensidigt testamente

Gensidigt testamente mellem samlevende eller ægtefæller

Se mere

Udvidet samlevertestamente

Er du ugift og ønsker at sikre din samlever med et testamente?

Se mere

Børnetestamente

Få indflydelse på hvem der skal have forældremyndigheden over dine børn, hvis du går bort.

Se mere

Kontakt
KROMANN advokatfirma

Ring 8618 1102 eller udfyld formularen herunder, hvis du ønsker at blive kontaktet af en af vores advokater

Tak for din henvendelse.

Vi kontakter dig hurtigst muligt.

Der skete desværre en fejl under afsendelse af din besked.

Du er velkommen til at ringe på 8618 1102 eller sende en mail til KROMANN advokatfirma i stedet

Danske Familieadvokater Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater