Specialiseret juridisk rådgivning på højeste faglige niveau.
Kontakt advokat Monica Kromann på 8618 1102 eller send en e-mail

Testamente

Testamente Dødsbobehandling

Arven efter dig bliver fordelt efter reglerne i Arveloven og dit testamente. Du skal derfor oprette et testamente, hvis du ønsker at have indflydelse på, hvordan arven efter dig skal fordeles.

Et testamente er et juridisk bindende dokument, hvor du kan bestemme, hvad der skal ske med din formue, når du afgår ved døden. Det betyder modsat også, at arven efter dig, vil blive fordelt i overensstemmelse med arvelovens regler, såfremt du ikke opretter et testamente.

Arveloven indeholder bestemmelser om tvangsarv. Reglerne om tvangsarv er ufravigelige og kan derfor heller ikke tilsidesættes i et testamente. Ifølge reglerne om tvangsarv har dine livsarvinger krav på 25 % af din arv. Du kan således frit disponere over 75 % af din arv til hvem du vil i et testamente, hvis du har en ægtefælle, børn, børnebørn eller oldebørn.

HVAD SIGER ARVELOVEN?

Har du ikke oprettet et testamente, der bestemmer, hvordan din arv skal fordeles, vil arven blive fordelt efter de tre arveklasser i Arveloven. Efterlader du dig ingen arvinger, vil din arv gå til den danske Stat.

Den første af de tre arveklasser dækker over ægtefælle og børn. Her fordeles arven ligeligt mellem børn og ægtefællen, medmindre en af disse parter ikke er eksisterende. Er en af børnene døde, så arver dennes børn dennes del af arven.

Den anden af de tre arveklasser sender arven videre til den afdødes forældre. Er den ene af forældrene død arver afdødes søskende dennes halvdel. Er begge forældre døde, går hele arven til søskende og eventuelle halvsøskende. Hvis søskende er døde, arver deres børn.

Den tredje af de tre arveklasser sender en fjerdedel af arven til hver af de fire bedsteforældre. Hvis en bedsteforælder er død, så arver dennes børn.

Hvis du ønsker en anden fordeling, end den arvelovens arveklasser tilsiger, er det en nødvendighed oprette et testamente.

BØRNETESTAMENTE

Med et børnetestamente får I indflydelse på, hvem der skal tage sig af jeres barn, hvis barnet bliver forældreløs. Hvis I ikke har lavet et børnetestamente, så er det Familieretshusets afgørelse, hvem der skal tage sig af jeres barn, indtil barnet bliver 18 år gammel. 

HVORDAN OPRETTER DU ET TESTAMENTE?

Jeg har mange års erfaring i oprettelse af testamenter, og kan således rådgive dig igennem processen uanset om du behøver rådgivning omkring et eksisterende testamente eller oprettelsen af et nyt. Jeg udarbejder dit testamente ud fra dine specifikke ønsker og skræddersyr en ægtepagt og/eller testamente, så både du, din ægtefælle/samlever og jeres børn er sikret ved dødsfald.

Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte mig på telefon 8618 1102 for en uforpligtende drøftelse af din sag. Du kan klikke videre i menuen til venstre og blive klogere på testamenter og dødsbobehandling.

Danske Familieadvokater Advokatkodeks Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater

  Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, samt til statistiske formål.