Specialiseret juridisk rådgivning på højeste faglige niveau.
Ring og forklar os om din situation
Vi fører sager i hele landet

KROMANNs juridiske brevkasse

Ønsker du svar på et spørgsmål, der må offentliggøres i juridisk brevkasse, eventuelt i anonymiseret form?

Send dit spørgsmål til kontakt@advokatkromann.dk så vil svaret muligvis blive bragt i den efterfølgende uge. 

Du finder svar på alle publicerede og stillede spørgsmål her i brevkassen.

Vær opmærksom på, at svarene i brevkassen ikke kan erstatte juridisk rådgivning. Læs mere om det ved at klikke her.

God fornøjelse med læsningen!

Spørgsmål:

Hvad skal jeg være opmærksom på ved oprettelse af en lejekontrakt?

Kære Monica,

 

Min mand og jeg er flyttet i en mindre bolig, men vi ønsker at beholde vores hus og leje det ud.

Hvad skal vi være opmærksomme på, når vi opretter en lejekontrakt?

Vi håber, at du vil hjælpe os.

 

Mvh

Pernille

Svar:

Kære Pernille,

 

Tak for dit relevante spørgsmål til min juridiske brevkasse. Der er mange faldgruber, som man skal være opmærksom på ved oprettelse af en lejekontrakt. I det følgende vil jeg gennemgå de mest udbredte faldgruber, som jeg er stødt på i mit virke som advokat inden for lejeretten.

For det første skal lejekontrakten som hovedregel udarbejdes på en autoriseret blanket. Det er vigtigt, at der anvendes den korrekte udgave af blanketten, idet udlejer ellers risikerer at dele af lejekontrakten er ugyldige.

En anden typisk faldgrube er, at udlejeren ikke har kendskab til, hvad lejen må fastsættes til. Reglerne for fastsættelse af husleje er komplekse, og hvis udlejer kræver et for højt beløb, kan denne blive pålagt at tilbagebetale det for høje beløb til lejer.

For det tredje glemmer mange private udlejere at oplyse konkret om lejemålets stand før indflytningen i lejekontrakten. Her er der ikke nogle krav til lejemålets stand, blot at disse skal være angivet i lejekontrakten, f.eks. om lejemålet er nymalet, og om lejer selv må istandsætte lejemålet ved indflytning. Her er det min klare anbefaling, at gennemgå lejemålet for fejl og mangler, i forbindelse med lejerens indflytning. Dette kan gøres ved, at udlejer udarbejder en indflytningsrapport i forbindelse med indflytningssynet. Denne kan så anvendes, når lejer fraflytter lejemålet, til at dokumentere lejemålets stand ved indflytningen.

For det fjerde har mange private udlejere den antagelse, at de kan tidsbegrænse lejeperioden i det omfang, de har lyst til. Dette er dog ikke muligt, da der, ifølge lovgivningen, kræves en gyldig begrundelse, som fx kan være, at lejer selv ønsker at flytte ind i boligen ved lejeperiodens ophør. Her vurderer Boligretten, om tidsbegrænsningen er tilstrækkeligt begrundet, hvor en manglende begrundelse vil kunne medføre, at det bliver vanskeligt for udlejer at opsige lejeren.

Til sidst er det også vigtigt, at begrænsninger i adgangen til at holde husdyr er klart angivet i lejekontrakten. Hvis udlejer blot i lejekontrakten accepterer, at der må holdes husdyr, vil udgangspunktet være, at dette gælder for et ubegrænset antal husdyr samt til husdyr af alle typer. Det er derfor vigtigt at præcisere, hvilke typer husdyr, der må holdes, samt hvor mange.

 

Jeg håber, at ovenstående besvarede dit spørgsmål. Du er til enhver tid velkommen til at kontakte KROMANN advokatfirma på telefonnummer: 86 18 11 02 eller på mail: kontakt@advokatkromann.dk, hvis du ønsker hjælp til vurdering af muligheden for at udleje din bolig, udarbejdelse af lejekontrakt, fastsættelse af leje eller anden rådgivning i forbindelse med en sag.

 

Du kan læse flere af mine brevkasseindlæg om blandt andet lejeret, erstatningsret, strafferet, familie- og arveretlige emner på

min hjemmeside:

www.advokatkromann.dk

 

Med venlig hilsen

 

Monica Kromann

Advokat (H)

mk@advokatkromann.dk

Lejeret

Skal du udleje eller leje et lejemål? Vi udarbejder og gennemgår kontrakter for lejere og udlejere

Se mere

Kontakt
KROMANN advokatfirma

Ring 8618 1102 eller udfyld formularen herunder, hvis du ønsker at blive kontaktet af en af vores advokater

Tak for din henvendelse.

Vi kontakter dig hurtigst muligt.

Der skete desværre en fejl under afsendelse af din besked.

Du er velkommen til at ringe på 8618 1102 eller sende en mail til KROMANN advokatfirma i stedet

Emner:

Danske Familieadvokater Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater