Specialiseret juridisk rådgivning på højeste faglige niveau.
Kontakt advokat Monica Kromann på 8618 1102 eller send en e-mail

Dødsbobehandling

Boudlæg Privat skifte Forenklet privat skifte Bobestyrerbo

Som arving skal du tage stilling til, hvad der skal ske med afdødes penge, ejendele og eventuelle gæld - det vil sige dødsboet. Der er mange beslutninger at træffe også selv om afdøde kun efterlod sig få penge og få ejendele.

Behandlingen af et dødsbo sker i samråd med de øvrige arvinger og under en vis vejledning af skifteretten. Er der tale om et mere omfattende dødsbo, vil du have brug for rådgivning fra en advokat og evt. en revisor.

Der er flere forskellige former for at skifte et dødsbo - disse er:

  • Boudlæg

  • Privat skifte

  • Forenklet privat skifte

  • Bobestyrerbo

Desuden kan du som længstlevende ægtefælle eller registreret partner, overtage afdødes bo som:

  • Udlæg til ægtefælle

  • Forenklet privat skifte, når du er eneste arving

  • Uskiftet bo.

Jeg har mange års erfaring i at behandle dødsboer og vil derfor kunne vejlede dig om, hvilken form for skifte du kan og bør vælge. Du kan læse mere om de forskellige skifteformer her på min hjemmeside ved at klikke videre i menuen til venstre.

Ligeledes vil jeg kunne hjælpe dig med de mange forskellige ekspeditioner, der skal foretages når et dødsfald sker. En fordel ved at antage en advokat til at hjælpe sig i dødsbobehandlingen er blandt andet, at man derved sikres mod følger af fejl i behandlingen af dødsboet, både gennem rådgiverens ekspertise og ansvarsforsikring. Udgifterne til advokatbistand er fradragsberettigede i dødsboet.

Jeg vil kunne hjælpe dig med at udarbejde og indlevere åbningsstatus og boopgørelse til skifteretten til tiden, indgive selvangivelse, betale boafgift og sørge for at arven fordeles korrekt og derefter udbetales til arvingerne. Ligeledes at en eventuel dødsboskat betales til tiden. Herudover bistår jeg naturligvis i alle forhold vedr. salg af boets aktiver, det kan være fast ejendom eller lignende.

Du er altid velkommen til at ringe til mig på telefon 86181102 for råd og vejledning i forhold til behandlingen af dødsbo.

Danske Familieadvokater Advokatkodeks Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater

  Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, samt til statistiske formål.