Specialiseret juridisk rådgivning på højeste faglige niveau.
Kontakt advokat Monica Kromann på 8618 1102 eller send en e-mail

Kromanns juridiske brevkasse

Ønsker du svar på et spørgsmål,  som må offentliggøres i juridisk brevkasse - evt. i anonymiseret form -  så send mig en mail på mk@advokatkromann.dk og er du heldig, vil du ugen efter kunne læse svaret i avisen.

Du finder svar på alle publicerede og stillede spørgsmål her i brevkassen.

God fornøjelse med læsningen!

Spørgsmål:

Hvordan kan jeg få indflydelse på min begravelse?

Kære Monica Kromann

Jeg skriver til dig, da jeg desværre er blevet ramt af alvorlig sygdom, og i den forbindelse er begyndt at tænke over, hvad der skal ske den dag, hvor jeg ikke er her mere.

Jeg vil derfor gerne spørge om, hvordan jeg bedst tilkendegiver mine begravelsesønsker således, at mine pårørende bliver bekendt med mine ønsker ved min død?

Jeg har selv læst mig frem til, at begravelsesønsker kan indskrives i et testamente, men kan det gøres på en anden måde, så jeg ikke behøver at oprette et testamente? 

Jeg håber, at du vil besvare mit spørgsmål i din brevkasse.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen

Bent

 


Svar:

Kære Bent

Tak for dit spørgsmål til min juridiske brevkasse, som jeg vil besvare i det følgende. 

Det er korrekt, at det er muligt at indskrive specifikke begravelsesønsker i et testamente. Dette anbefales dog ikke, da et testamente oftest først fremkommer efter, at begravelsen har fundet sted.

Jeg vil i stedet anbefale, at du opretter en erklæring om dine begravelsesønsker i et særskilt dokument for at sikre, at dine begravelsesønsker bliver fundet, før begravelsen finder sted og dermed også bliver imødekommet og fulgt.

I erklæringen kan du blandt andet tilkendegive, om du vil begraves eller brændes, og hvor begravelsen skal være.

Du kan desuden tilkendegive, om du ønsker, at begravelsen eller bisættelsen skal være kirkelig med medvirken af en præst fra folkekirken eller et andet trossamfund, eller om begravelsen eller bisættelsen skal være borgerlig uden religiøse ceremonier af nogen art.  

Du kan i øvrigt tilkendegive, hvis du har andre ønsker til din begravelse.

Jeg vil opfordre dig til at opbevare erklæringen sammen med dine private papirer og samtidig udlevere en kopi til slægtninge eller venner. På denne måde vil du være sikker på, at dine ønsker bliver fundet, før begravelsen finder sted.

Jeg vil desuden opfordre dig til at lave et testamente i tilfælde af, at du har ønsker i forbindelse med arv. Ved at oprette et testamente kan du sikre dig, at arven efter dig fordeles efter dine ønsker.

Jeg håber, at ovenstående besvarede dit spørgsmål. Såfremt du har yderligere spørgsmål eller brug for rådgivning til oprettelse af en erklæring med begravelsesønkser eller et testamente, vil jeg anbefale dig at kontakte en advokat med speciale i arveret. Du er naturligvis også meget velkommen til at kontakte KROMANN advokatfirma.

Det er desuden muligt at læse flere af mine brevkasseindlæg om familie – og arveretlige emner på min hjemmeside: www.advokatkromann.dk/brevkasse.

 

Med venlig hilsen

Monica Kromann

Advokat (H)

mk@advokatkromann.dk

 

Emner:

Danske Familieadvokater Advokatkodeks Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater

  Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, samt til statistiske formål.