Specialiseret juridisk rådgivning på højeste faglige niveau.
Kontakt advokat Monica Kromann på 8618 1102 eller send en e-mail

Kromanns juridiske brevkasse

Ønsker du svar på et spørgsmål,  som må offentliggøres i juridisk brevkasse - evt. i anonymiseret form -  så send mig en mail på mk@advokatkromann.dk og er du heldig, vil du ugen efter kunne læse svaret i avisen.

Du finder svar på alle publicerede og stillede spørgsmål her i brevkassen.

God fornøjelse med læsningen!

Spørgsmål:

Hvordan sikrer jeg, at mine børn arver mest muligt?

Kære Monica Kromann

Min hustru og jeg har været gift i 15 år. Jeg har to børn fra et tidligere ægteskab. Jeg ønsker, at mine børn skal arve mest muligt, når jeg afgår ved døden. Jeg har oprettet et testamente, hvori jeg har testeret mest muligt til mine børn. Jeg ejer en noget større formue end min hustru.

Mit spørgsmål lyder, hvordan jeg, udover testationen, sikrer mig, at mine børn arver mest muligt efter mig?

Jeg håber, at du vil besvare mit spørgsmål.

På forhånd tak for dit svar.

 

Med venlig hilsen

Torben


Svar:

Kære Torben

Tak for dit spørgsmål til min juridiske brevkasse som jeg vil bevare i det følgende.

Hvis du og din hustru ikke har oprettet en ægtepagt, har i automatisk delingsformue. Dette indebærer, at der ved enten separation, skilsmisse eller den ene ægtefælles død skal ske en ligedeling af jeres formuer.

Hvis en af jer afgår ved døden, skal jeres samlede formue deles mellem dødsboet og den længstlevende ægtefælle, inden der udredes arv. Det er således kun halvdelen af den samlede formue, som falder i arv. Da du har en større formue end din hustru, vil arven til dine børn blive mindre, end hvis der ikke skulle ske en ligedeling af formuen.

Du kan undgå en deling af formuen, hvis I opretter en ægtepagt om fuldstændigt særeje. En sådan ægtepagt indebærer, at der ikke skal ske en deling af formuerne ved ægteskabets ophør, hvad enten årsagen er skilsmisse, separation eller død. Hvis du afgår ved døden først, skal din hustru ikke udtage halvdelen af jeres samlede formue. Hele din formue falder således i arv efter dig, og derved kan dine børn arve mest muligt. Det er dog vigtigt at pointere, at en ægtepagt kun kan oprettes, hvis ægteparret er enige herom. Du kan således ikke ensidigt bestemme, at din formue skal tilhøre dig som fuldstændig særeje.

Jeg håber, at ovenstående besvarede dit spørgsmål.

Såfremt du har brug for rådgivning i forbindelse med oprettelse af et ægtepagt, eller såfremt du har yderligere spørgsmål, vil jeg anbefale dig at kontakte en advokat med speciale i familie- og arveret. Du er naturligvis velkommen til at kontakte KROMANN advokatfirma for bistand i forbindelse hermed.

Det er muligt at læse flere af mine brevkasseindlæg om familie- og arveretlige emner på min hjemmeside: www.advokatkromann.dk/brevkasse.

 

Med venlig hilsen

Monica Kromann

Advokat (H)

mk@advokatkromann.dk

Emner:

Danske Familieadvokater Advokatkodeks Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater

  Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, samt til statistiske formål.