Specialiseret juridisk rådgivning på højeste faglige niveau.
Kontakt advokat Monica Kromann på 8618 1102 eller send en e-mail

Kromanns juridiske brevkasse

Ønsker du svar på et spørgsmål,  som må offentliggøres i juridisk brevkasse - evt. i anonymiseret form -  så send mig en mail på mk@advokatkromann.dk og er du heldig, vil du ugen efter kunne læse svaret i avisen.

Du finder svar på alle publicerede og stillede spørgsmål her i brevkassen.

Vær opmærksom på, at brevkasse indlæg- og svar ikke kan erstatte juridisk rådgivning. Læs mere om det ved at klikke her.

God fornøjelse med læsningen!

Spørgsmål:

Kan min eksmand springe fra vores aftale om ægtefællebidrag?

Kære Monica Kromann

Min eksmand og jeg indgik efter vores skilsmisse en skriftlig aftale om, at han skal betale ægtefællebidrag til mig.

Jeg er nu kommet i den situation, at han pludselig er stoppet med at betale det aftalte beløb.

Hvad skal jeg gøre?

Med venlig hilsen

Maria


Svar:

Kære Maria

Tak for dit spørgsmål til min juridiske brevkasse, som jeg vil besvare i det følgende.

Når man er gift, har man pligt til at forsørge hinanden. Denne forsørgelsespligt bortfalder, så snart man bliver separeret eller skilt. Det kan i forbindelse med en skilsmisse derfor være vigtigt at tage stilling til, hvorvidt der skal laves en aftale om ægtefællebidrag.

Når man selv laver en aftale om ægtefællebidrag, skal man være opmærksom på også at aftale, hvor lang tid forsørgelsen skal vare. Hvis der ikke kan nås til enighed om ægtefællebidraget, kan Familieretshuset træffe en afgørelse om bidraget.

Du skriver, at I har indgået en aftale om ægtefællebidrag, men at din eksmand nu er stoppet med at betale bidraget til dig. Det er i denne situation muligt at søge Udbetaling Danmark om at opkræve bidraget for dig. Ved fortsat manglende betaling kan sagen overgå til SKAT, der vil forsøge at inddrive restancen.

Du skal dog være opmærksom på, at du ikke får forskudsvis betaling fra Udbetaling Danmark. Først når Udbetaling Danmark har modtaget pengene enten ved inddrivelse via SKAT eller ved betaling fra bidragsyder, kan du modtage udbetaling. Det vil således være min anbefaling, at du tager kontakt til Udbetaling Danmark.

Du skal desuden være opmærksom på, at ægtefællebidraget i visse situationer kan bortfalde. Dette sker f.eks., hvis du som modtager har indledt et ægteskabslignende forhold, eller at betaleren har betalt bidrag i en periode, der overstiger samlivets varighed. Betaleren skal i disse situationer anmode Familieretshuset om, at ægtefællebidraget skal bortfalde.

Pligten til at betale ægtefællebidrag bortfalder desuden automatisk hvis den, der betaler bidrag, dør, eller hvis den, der modtager bidrag, gifter sig igen.

Jeg håber, at ovenstående besvarede dit spørgsmål. Såfremt du har brug for rådgivning i forbindelse med ægtefællebidrag, eller såfremt du har yderligere spørgsmål, vil jeg anbefale dig at kontakte en advokat med speciale i familieret. Du er naturligvis velkommen til at kontakte KROMANN advokatfirma for bistand i forbindelse hermed.

 

Det er muligt at læse flere af mine brevkasseindlæg om familie- og arveretlige emner på min hjemmeside: www.advokatkromann.dk/brevkasse.

 

Med venlig hilsen

Monica Kromann

Advokat (H)

mk@advokatkromann.dk

 

 

 

Danske Familieadvokater Advokatkodeks Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater

  Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, samt til statistiske formål.