Specialiseret juridisk rådgivning på højeste faglige niveau.
Kontakt advokat Monica Kromann på 8618 1102 eller send en e-mail

Kromanns juridiske brevkasse

Ønsker du svar på et spørgsmål,  som må offentliggøres i juridisk brevkasse - evt. i anonymiseret form -  så send mig en mail på mk@advokatkromann.dk og er du heldig, vil du ugen efter kunne læse svaret i avisen.

Du finder svar på alle publicerede og stillede spørgsmål her i brevkassen.

Vær opmærksom på, at brevkasse indlæg- og svar ikke kan erstatte juridisk rådgivning. Læs mere om det ved at klikke her.

God fornøjelse med læsningen!

Spørgsmål:

Hvem arver os, hvis vores datter dør før os?

Kære Monica Kromann

Min mand og jeg er gift, og har sædvanligt formuefællesskab. Vi har sammen en datter, som i dag er gift og har 2 børn.

I 1999 oprettede vi et testamente, hvor vi bestemte, at alt hvad vores datter måtte arve efter os, skal være hendes skilsmissesæreje.

Nu er vi kommet i tvivl om, hvad der sker, hvis vores datter dør før os. Er det så vores børnebørn eller hendes mand, der arver os?

Med venlig hilsen

Den bekymrede mormor


Svar:

Kære bekymrede mormor

Tak for dit spørgsmål til min juridiske brevkasse, som jeg vil besvare i det følgende.

Skilsmissesæreje betyder, at der i tilfælde af skilsmisse er fuldstændig særeje, men formuefællesskab ved død.

I forhold til jeres testamente betyder det, at hvis jeres datter overlever jer, og sidenhen bliver skilt, vil hun kunne modtage arven fra jer som fuldstændigt særeje uden, at jeres svigersøn modtager en del af arven.

Hvis jeres datter overlever jer, og derimod forbliver gift med sin ægtefælle indtil en af dem afgår ved døden, vil arven fra dig og din mand indgå i deres formuefællesskab. Det betyder, at såfremt jeres svigersøn bliver længstlevende, vil han i tilfælde af jeres datters død, udtage halvdelen af formuefællesskabets aktiver som boslod, og herefter arve halvdelen af det resterende, hvorefter jeres børnebørn vil arve resten, medmindre andet er bestemt i et testemente oprettet af jeres datter.

I tilfælde af, at jeres datter mod forventning afgår ved døden før din mand og dig, vil hendes livsarvinger træde i hendes sted, da det følger af arveloven, at såfremt et barn er død, træder dets børn i dets sted og arver indbyrdes lige. Dermed vil jeres 2 børnebørn træde i jeres datters sted og arve jer.

Jeres svigersøn er altså ikke arveberettiget, såfremt jeres datter afgår ved døden før jer.

Jeg håber ovenstående besvarede dit spørgsmål. Det er muligt at læse flere af mine brevkasseindlæg omkring arveretlige problemstillinger på min hjemmeside: www.advokatkromann.dk/brevkasse.

 

Med venlig hilsen

Monica Kromann

Advokat (H)

mk@advokatkromann.dk

Danske Familieadvokater Advokatkodeks Advokatsamfundet Danske ArveretsAdvokater

  Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen, samt til statistiske formål.